Dalila Jakupović

Foto: Gulliver/Getty Images

V sredo čaka naše teniške igralke v Bathu v Veliki Britaniji v prvi evro-afriški skupini pokala federacij prvi dvoboj. Slovenke se bodo tokrat pomerile z domačinkami, ki so tudi favoritinje za zmago v tej skupini. Najmočnejše slovensko orožje je tokrat Dalila Jakupović, ki verjame v zmago. Z njo smo se pogovarjali pred odhodom na prizorišče.

Fed pokal, Dalila JakupovićFoto: Teniška zveza SlovenijeDalila Jakupović, trenutno 83. igralka sveta, se ne dojema kot prva igralka slovenske ekipe. “Vse smo enakovredne in se borimo za isti cilj. Nasprotnice bodo težke, tako kot tudi na turnirjih. Dale bomo vse od sebe in upam, da bomo z dvobojev prišle kot zmagovalke,” nam je uvodoma povedala Dalila, ki z jugozahodnega dela Britanije sporoča: “Navijajte za nas!”

Spored:
Bath (Velika Britanija), 1. evro-afriška skupina pokala federacij, program:

Sreda, 6. 2. ob 17:30, Velika Britanija–Slovenija

Četrtek, 7. 2. ob 17:30, Slovenija–Madžarska

Petek, 8. 2. ob 17:30, Slovenija–Grčija

V skupini B bodo nastopile reprezentance Srbije, Hrvaške, Turčije in Gruzije. Najboljši dve reprezentanci se bosta uvrstili v zaključni del tekmovanja. Le zmagovalka tekmovanja v Bathu bo prihodnjo sezono nastopila v svetovni skupini pokala federacij. Tretjeuvrščeni ekipi iz obeh skupin si bosta zagotovili obstanek v prvi evro-afriški skupini, zadnji dve reprezentanci pa se bosta med seboj pomerili v boju za obstanek.

Dalila Jakupović

Foto: Getty Images

Zbolela je v najbolj nerodnem času

Letošnja sezona se za Dalilo ni začela po njenih željah. Sedemindvajsetletna teniška igralka v tej sezoni še ni zmagala, a kot je sama dejala, je bil to splet nesrečnih okoliščin. Še največje razočaranje je doživela na OP Avstralije, ko se je morala posloviti že po prvem krogu.

“Pred OP Avstralije sem imela štiri dni vročino. Ravno v nedeljo je bil prvi dan, ko sem stopila na igrišče in nisem imela vročine. Nisem imela tiste prave moči. V tistem času sem izgubila veliko kondicije. Ravno zaradi tega sem bila v Avstraliji najbolj razočarana. Celo pripravljalno obdobje sem se pripravljala za ta turnir, ki je bil zame zelo pomemben, in potem se mi je zgodila ta bolezen.”

Kaja Juvan, Dalila JakupovićSPORTALNaša dekleta se nikakor ne predajajo vnaprej #video

Upa, da je bilo za to sezono dovoljDalila Jakupović

Prav tako se ji ni izšlo po željah na uvodnih dveh turnirjih v letošnji sezoni. Tako na turnirju na Kitajskem (Shenzen) kot tudi v Hobartu je morala premoč priznati nasprotnicama.

“Na Kitajskem sem si zvila gleženj. Poškodba sicer ni bila tako huda, ampak psihološko to vpliva na igralca, ker razmišljaš o tem. V Hobartu sem dan po tekmi zbolela in verjetno je bil ta poraz posledica tega. Upam, da je bilo za to sezono dovolj (smeh op. p.).”

Najprej si želi med prvih 50, nato še višje

Po reprezentančni akciji bo igrala turnir v Dubaju, nato pa jo že čaka južnoameriška turneja. Njen prvi cilj je, da se prebije med najboljših 50 igralk na svetu, pozneje pa si želi še višje. Jeseničanka se zaveda, da je ženski tenis iz leta v leto bolj kakovosten.

Foto: Getty Images

Author admin

More posts by admin

All rights reserved. Bloom Sports.