Slovenska ženska teniška reprezentanca bo svoje mesto v prvi evroafriški skupini pokala Fed reševala v soboto v dvoboju za obstanek proti Gruziji. Varovanke Andreja Kraševca so namreč izgubile vse tri partije v skupini, tudi zadnjo proti Grčiji.

Dalila Jakupovič in Kaja Juvan nista dobili niti ene točke v dvobojih z Veliko Britanijo, Madžarsko in Grčijo. Prvi dve tekmi je Slovenija izgubila z 0:3, v zadnjem dvoboju pa je večina upov splavala po vodi že po uvodnem porazu Juvanove.

Osemnajstletna Ljubljančanka je v dvoboju z Valentino Grammatikopoulou, ki je na lestvici WTA tako kot Juvanova uvrščena pod 200. mesto, prikazala najboljšo igro doslej na tekmovanju v Bathu v Angliji, žal pa v odločilnih trenutkih ni bila dovolj zbrana oziroma natančna.

Tako je izgubila prvi niz, potem ko je imela že prednost 5:3, v odločilnem tretjem pa je tekmeci prepustila servis takoj na začetku in nato izgubila s 6:7, 7:5 in 3:6.

V drugem dvoboju je prva igralka Grčije Maria Sakkari upravičila 38. mesto na svetu in po več kot dveh urah igre premagala Dalilo Jakupovič. Primorka je dobila prvi niz s 6:4 in v drugem povedla s 3:0, nato pa je Grkinja stopila na plin in zmagala s 6:4 in 6:3.

Slovenija je proti Gruziji glede na uvrstitve igralk na lestvici WTA favorit za obstanek v prvi evroafriški skupini. Kaja Juvan (169.) se bo pomerila z Mariam Bolkvadze (312.), Dalila Jakupovič (86.) pa z Ekaterino Gorgodze (151.).

Izidi, 3. krog:

Bath: Slovenija : Grčija 0:2

Kaja Juvan : Valentini Grammatikopoulou 6:7 (2), 7:5, 3:6

Dalila Jakupovič : Maria Sakkari 6:4, 4:6, 3:6

Author admin

More posts by admin

All rights reserved. Bloom Sports.